Wij maken gebruik van cookies.
Ja, ik geef toestemmingNee bedankt

Breed assortiment veiligheidsmiddelen

Vanaf € 40,- gratis verzonden

Lid van WebwinkelKeur

Zoeken op artikel
Keurmerk webwinkel
Winkelmandje

Melders hebben tot taak ons te waarschuwen. We onderscheiden de volgende melders:

Optische melder / rookmelder Universeel toepasbaar, snelle detectie, vooral geschikt voor smeulbranden, de meest voorkomende branden in woningen. Veelal gekozen als het Bouwbesluit een melder verplicht in de ruimte. Denk aan Trappenhuis, hal, woon/slaap kamer en overloop.

Thermische melder / hittemelder. Alternatief voor een ongewenst afgaande rookmelder in stoffige/vochtige ruimte of waar temperaturen snel kunnen oplopen zoals bij vlambranden. Denk aan de keuken, overloop, garage. Melder reageert bij +/- 58°C.

Koolmonoxidemelder / CO melder. Koolmonoxide ontstaat bij een onvolledige verbranding. Denk aan onverwachts slecht functionerende CV ketels, geisers en kanalen bij open haarden in de woning. Een CO melder meet om de zoveel seconden het CO niveau. De melder gaat af bij een te hoog niveau. De CO melder hoort in de ruimte met een verbrandings-toestel.  

Hitte- en koolmonoxide multisensormelder Reageert op gevaarlijke niveaus van koolmonoxide en/of warmte. Het investeren in 2 melders kan zo tot het verleden behoren. 

Hitte- en rook multisensormelder Detecteert zowel rook als een toename van temperatuur waardoor deze melder nog sneller reageert op smeulbranden (meubels) en vlambranden (papierbakken) Uitermate geschikt voor montage op moeilijk bereikbare locaties. Denk aan hoge plafonds of trappenhuizen.

Rookmelders
rookmelders

Rookmelders

Hittemelders
hittemelders

Hittemelders

Koolmonoxidemelders
koolmonoxidemelders

Koolmonoxidemelders

Pakketten
pakketten

Pakketten